sobota 14. září 2013

Zeleninový kuskus s kuřecím masem v rajčatové šťávě

Dneska posílám recept na moje oblíbené jídlo. Záměrně nepíšu kolik je čeho potřeba. Myslím, že tohle je jídlo, které si každý připraví tak, jak mu to bude chutnat. Pro orientaci ale přikládám fotku surovin, ze kterých jsem jídlo dělala já. Je to porce pro dvě osoby.

Potřebujeme:

  • kuřecí prsa
  • paprika 
  • rajčátka
  • mrkev
  • bujón
  • cibule nebo pórek
  • olej
  • kukus


Postup:
Nejdříve si připravíme kuskus. V hrnci na trošce oleje osmažíme trochu cibulky, nastrouhané mrkve a najemno nakrájené papriky, podlijeme vodou a přidáme půl kostky zeleninového bujónu. Až zelenina trochu změkne, přidáme kuskus, zalijeme vodou, přiklopíme pokličkou a odstavíme z vařiče. Čekáme než kuskus nabobtná (cca 10 minutek).

Mezitím si na pánvi osmažíme na cibulce kuřecí maso, přidáme rozkrájená rajčátka, opět podlijeme trochou vody a necháme chvíli povařit. Dochutíme kuskus i omáčku solí a pepřem podle chuti a je hotovo :)



4 komentáře:

  1. Vypadá to moc dobře!
    Tu omáčku k masu jsi ničím nezahušťovala? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono to na té fotce sice vypadá, že je omáčku hustší, ale ve skutečnosti je to opravdu jen taková šťávička z výpeku, vody a cherry rajčátek :)

      Vymazat
  2. To vypadá dobře! Už mi začala docházet inspirace :)

    OdpovědětVymazat